Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
4.290 Ft
Menny.:db

Kerámia csíráztató tál 2 részes

Ár:
4.290 Ft
Motívum választó:
Alap virágmotívumok:
Menny.:db

A csíráztatásról:

A gabonamagvakat és azok csíráit, különböző ételek készítésére a világ számos pontján már 10000 évvel ezelőtt felhasználták

A csíra rendkívül tápláló, hiszen a csíráztatás során a fehérjék, aminosavakra, a zsírok nagy része zsírsavakra, az összetett szénhidrátok, egyszerű szénhidrátokra bomlanak.

Rendkívül gazdag vitaminokban, és vízben oldódó ásványi sókban.

Fogyókúrába is tökéletesen beépíthető és ajánlott, mivel kalóriaszegény, de ugyanakkor megóv a vitamin- és egyéb hiányoktól.

További előnye az anyagcsere normalizálása, a tápanyagok felszívódásának, lebontásának, beépülésének és a salakanyagok kiválasztásának elősegítése.

Főleg a téli időszakban szükséges a csírák fogyasztása, mivel nem jutunk kellő mennyiségű-és minőségű friss gyümölcshöz és zöldséghez.

Így szervezetünk nem jut elég vitaminhoz és rostanyaghoz, ekkor lépnek fel a különböző hiány- és allergiás betegségek.

Csak hántolatlan és vegyszermentes magot használjunk!

Felhasználhatók a csírák nyersen, különböző krémek és saláták készítéséhez.

Szárítva és őrölve liszt készíthető belőle, amelyből kenyeret, süteményt készíthetünk.

A csíráztató-tál használata:

Mosás:

A magokat tegyük a lukacsos edénybe és folyó víz alatt alaposan mossuk le.

Áztatás:

Az alsó zárt aljú tálkába rakjuk át a tisztára mosott magokat, majd engedjünk rá min. annyi vizet, hogy ellepje.
Az áztatás addig tartson, amíg a magok szemmel láthatóan meg nem duzzadnak.

Csíráztatás:

A megduzzadt szemeket a lukacsos tálba rakjuk át és folyóvíz alatt öblítsük le. (Az öblítést naponta min. 2-3 alkalommal ismételjük meg), majd helyezzük a vízzel teli zártaljú edényre.

Csíráztató tál elhelyezése:

Sötétben a csírák világos színűek lesznek és B2-vitaminban gazdagok.
Világosban a csírák zöldek lesznek és C-vitaminban gazdagok.
Általában igaz, hogy minél melegebb van, annál gyorsabban csíráznak ki a magok.

A csíráztatás időtartama:

A gabonák csíráját felhasználhatjuk (magostól is)1-3 cm-esnek (3-6 nap)
vagy akár 20 cm-esnek is (kb. 2-3 hét)

Felhasználható:

Magostól, vagy csak a csíra mag nélkül, különböző szendvicskrémek, levesek, töltelékek, köretek, savanyúságok, stb. formájában.
Megszárítva és kávédarálóban lisztté őrölve tésztákat is süthetünk belőle. A HÜVELYESEKET CSAK HÕKEZELÉS UTÁN (10-15 perc fõzés, sütés) FOGYASSZUK!!!

Tárolás:

Nyersen: hűtőben (akár 1-2 hétig is), de felhasználás előtt alaposan mossuk le a nyákot!

Szárítva: (sütőben nagyon alacsony hőmérsékleten) konyharuhában tekerve, száraz hűvös helyen. PENÉSZES, ROHADT, KELLEMETLEN SZAGÚ CSÍRÁKAT NE EGYÜNK MEG!!
SZIGORÚAN CSAK ÉTKEZÉSI CÉLRA ALKALMAS MAGOKAT CSÍRÁZTASSUNK, melyek gyógynövény és élelmiszer boltokban kaphatók.

Válasszon hozzá dekort a motívumválasztóból!

7 cm magas, átmérője 14 cm. Súlya 600 gramm.