Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
4.690 Ft
Menny.:db

Neti orrmosó kanna virágmotívummal

Ár:
4.690 Ft
Motívum választó:
Alap virágmotívumok:
Menny.:db

Neti kanna

A vizes sóoldattal, orrmosó kancsóból történő orrmosás segít helyreállítani az orrnyálkahártya normál működését és aktiválja a természetes védekező rendszert. Nem csak az orrjáratokat, hanem az arc- és homloküreget is átöblítjük. 

Az orrmosás előnyei a következők: 

 • az orrmosás csökkenti a megfázásos tünetek kialakulását
 • erősödik a természetes védekezőképesség
 • javul a szaglás
 • javul a prána keringése
 • eltávolítható a külső szennyeződés, mint amilyen az utca pora, városi légszennyezés, stb.
 • az allergiás tünetek csökkennek a használatával.

Az orröblítéssel megelőzhető az

 • arcüreg - homloküreg gyulladás
 • krónikus nátha
 • orrjárat kisebesedése, varasodása
 • felsőlégutak akut megbetegedése
 • szénanátha 

De segíthet a gyakori fejfájáson, a szemfáradtságon is. A nagyvárosi életmóddal járó port segít kitakarítani az orrunkból.

Van-e sóoldatos orrmosási ellenjavallat?

Sok olyan szituáció nincs, amikor az orr öblítés nem használható, de például fejműtétet követően kérjük ki orvosunk tanácsát. Ha lázas állapot áll fenn, akkor várjuk meg a gyógyulás végét. Fejen lévő gyulladás esetében (pl. arc-, középfül-, vagy homloküreg gyulladásnál) mellőzzük az orröblítést. 

Használata:

Töltsük meg a neti kannát az előkészített testmeleg, himalájai sós vízzel. Fél liter vízhez kb. két kávéskanálnyi só szükséges. Várjuk meg, míg a só tökéletesen feloldódik a vízben.

elyezzük egyik tenyerünkbe az edényt, a kifolyót illesszük óvatosan a szabadabb orrnyílásunkba. Ne nyomjuk túl erősen a szárat az orrunkba, csak éppen annyira, hogy az tökéletesen, szivárgás nélkül kitöltse az orrnyílást. Derékból dőljünk kissé előre (kézzel akár megtámaszkodhatunk a térd fölött), fejünket döntsük erőteljesen oldalra, enyhén előre. A neti kannát szabad kezünkkel felemeljük, hogy a víz befolyjon az orrnyílásba. Szánk legyen nyitva, hiszen a légzés szájon keresztül történik.
Ha a kanna megfelelő helyzetben áll, a fejünket megfelelő szögben döntöttük oldalra, a kanna szára hézagmentesen illeszkedik az orrnyílásba, a beáramló víz akadálymentesen áramlik kifelé a másik orrnyíláson.

Kezdetben juthat kevés víz a szájba, a torokba, de a művelet többszöri elvégzése után ez nem fordul elő. Hagyjuk a vizet 10-20 másodpercen átfolyni, majd fejünket kiegyenesítve, húzzuk ki a neti kanna szárát orrunkból. Távolítsuk el a szennyeződéseket az orrjáratból úgy, hogy az orrnyílást befogjuk, majd gyors, határozott, de nem túl erős kilégzéseket végzünk a másik orrnyíláson át. Ne fújjuk túl erősen, mert a fújás a bent maradt vizet felnyomhatja a hallójáratba, ami kerülendő. Néhány kifújást követően zárjuk be a másik nyílást, és hasonló módon végezzünk néhány kifújást rajta.
Ezután a másik orrnyílásba vezetjük a himalájai sós vizet, majd megismételjük a gyakorlatot a másik oldalon. Az eljárást oldalanként 2-szer végezzük.
Ellenjavallat: krónikus orrvérzés
.”

TIPPEK, VÁLTOZATOK:
 Egy jó KAKUKKFŰ TEA biztos pusztulás a kórokozókra nézve, a KAMILLA gyulladáscsökkentő, a KÖRÖMVIRÁG a nyálkahártyát regenerálja, ott van a DIÓLEVÉL, a ROZMARING, stb., tessék kísérletezni.
Megeshet, hogy jó néhányszor próbálkoznunk kell, amíg sikerrel járunk a gyakorlattal, azonban ne csüggedjünk, a gyakorlat teszi a mestert…

Akár egyedi feliratozással is rendelhető.

Válasszon motívumot hozzá a virágmotívum választóból!

7 cm magas, 20 cm hosszú, 7 cm széles. Súlya 300 g. Űrtartalma 2 dl.